Macapoeder Raw Biologisch van TerraSana
Maca poeder Raw Bio wordt gemaakt van een knolgewas uit Peru, de Andes. De macawortel wordt ook wel de ‘ginseng (medicinale Chinese wortel) van de Andes’ genoemd. De wortels worden gedroogd en verwerkt tot poeder, zodat jij er heerlijke smoothies van kunt maken of lekker kunt ontbijten met bijvoorbeeld een maca-havermoutje. En de smaak? Het poeder heeft een zoetige smaak die wel iets weg heeft van butterscotch, chocolade en vanille. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor biologisch macapoeder is 3-5 gram per dag en kan dienen als aanvulling op gevarieerde voeding.
Toepassing
Maca Poeder Raw Bio is heerlijk door desserts, melk, yoghurt, pindakaas, smoothie of in combinatie met cacaopoeder.
Hoeveelheid & bewaartip
Gebruik 1-2 eetlepels per dag of naar behoefte. Bij dagelijks gebruik adviseren we om de biologische maca poeder gedurende één week in de maand te laten staan. Droog en donker bewaren.
Kenmerken Maca Poeder
- Biologisch gecertificeerd
- Licht zoetige smaak
- Heerlijk in combinatie met cacaopoeder
- Rawfood & Superfood
Oorsprong
Maca (Lepidium Meyenii) is een meerjarige plant die hoog in Peru, de Andes groeit op een hoogte van tussen de 3.000 en 4.500 meter boven de zeespiegel. Qua kleur lijkt maca op een aardappel, maar het heeft de vorm van een grote radijs. De wortels zijn de onderdelen die worden gedroogd en verwerkt tot poeder. Volgens een oude legende uit de Inca oudheid aten de Inca strijders Maca voordat ze ten strijde trokken, dit zou hen enorme krachten geven tijdens de strijd. Maar het was ze verboden om voor het enteren van de veroverde stad Maca te eten. Dit om de vrouwen te beschermen voor de seksuele driften van de Inca Strijders.
Ingrediënten
macapoeder (rauw)*
Voedingswaarde per 100g
energie: 1515 kJ/357 kcal
vet: 0,8 g
waarvan verzadigde vetzuren: 0,3 g
koolhydraten: 75 g
waarvan suikers: 31,3 g
vezels: 5 g
eiwitten: 10 g
zout: 0,05 g
Geproduceerd in
Peru
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.