Kurkuma Pasta Zelf Maken
Kurkuma Pasta Zelf Maken
Kurkuma Pasta is niet moeilijk om te maken, het wordt ook wel gouden pasta of golden paste genoemd. Met een paar simpele handelingen maak je het helemaal zelf! Kurkuma pasta kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden, zoals gouden pap, gouden melk, een gezichtsmasker maar ook voor windjes en hoest. Het is dus altijd handig een potje gouden pasta op voorraad te hebben. Uiteraard heb je hiervoor de juiste producten nodig, die we hieronder voor je op een rij zetten.
Lees meerWat heb je nodig om zelf kurkuma pasta te maken?
Om een goede kurkuma pasta te maken heb je het volgende nodig.
– 60 gram Biologische kurkuma poeder
– 250 ml Water
– 80 ml Biologische vaste Kokosolie (rauw, ongeraffineerd)
– 1 tot 1,5 theelepel Biologische Zwarte Peper (zelf malen)
Doe het water en de kurkuma poeder samen in een pannetje en roer het door elkaar. Verwarm de substantie tot het kookpunt en laat het vervolgens 7-10 minuten indikken tot een pasta. Haal het van het vuur en laat het afkoelen tot ongeveer 40 graden (handwarm)*. Voeg dan de kokosolie en de gemalen zwarte peper toe en roer tot de kokosolie volledig gesmolten is. De afgekoelde kurkuma pasta is hierna klaar om gebruikt te worden. Je kunt de kurkuma pasta bewaren in een afsluitbare glazen pot in de koelkast. De kurkuma pasta is maximaal 2 weken houdbaar na bereiding.
Dosering kurkuma pasta voor mensen
Kurkuma pasta is zuinig in gebruik en makkelijk te doseren. Als je het bewaart in een glazen pot kun je wanneer nodig met een schoon lepeltje de hoeveelheid uit het potje halen. De algemene aanbevolen dosering voor mensen is twee keer per dag 1 theelepel. De dosering kan verder worden verhoogd naar drie keer twee theelepels per dag. Heb je gevoelige darmen? Dan is het raadzaam de dosering op te bouwen gedurende een week en te beginnen met twee keer een halve theelepel per dag.
Dosering kurkuma pasta maken voor hond, kat of andere dieren
Kurkuma pasta kan ook aan dieren gegeven worden. Er zijn veel verschillende meningen op het internet die de juiste dosering van gouden pasta voor uw dier suggereren. Als vuistregel is het altijd het beste om te beginnen met een kleine dosis van een ¼ theelepel gouden pasta om te zien hoe je dier reageert. Als u ziet dat uw dier de ¼ theelepel goed kan verdragen, maar de dosering niet sterk genoeg is, dan kunt u de dosering verhogen naar een ½ theelepel. Elke dier is anders, dus het zal de eerste periode een kwestie van uitproberen zijn.
* Onder de 40° verwarmen wordt ook wel rauw of raw genoemd, hierdoor blijven de stoffen in de kokosolie beter behouden.