Beschrijving
Dit lijnzaad is biologisch en ongebroken. Lijnzaad wordt het beste door je lichaam opgenomen als je het licht kneust of in de blender vermaalt. Vermalen lijnzaad kun je ook inzetten als vervanger voor ei: het zogenaamde ‘flax egg’. Meng daarvoor 1 el vermalen lijnzaad met 2 eetlepels water. Wist je dat lijnzaad heel van TerraSana 33 gram vezels per 100 gram bevat? Dat is véél. Daarnaast bevat lijnzaad goede vetzuren, vitamines en mineralen. Garneer je zelfgemaakte brood ermee (lekker nootachtig) of doe het door je havermout, (plantaardige) yoghurt of smoothie.
Toepassing
Biologisch Lijnzaad Heel van TerraSana is lekker over je yoghurt of verwerk het in een smoothie. Ook heerlijk in muffins, crackers en koekjes.
Zo gebruik je Lijnzaad
Maal fijn in de blender om te zorgen dat je lichaam het lijnzaad goed op kan nemen.
Zo bewaar je Lijnzaden
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Oorsprong
Lijnzaad is het zaad van de plant vlas en wordt al meer dan zesduizend jaar wordt geteeld. Vlas is een eenjarige plant die tussen de 50 en 120 cm hoog kan worden. De plant behoort tot de oudste cultuurplanten. Van het lijnzaad, ook wel bekend als vlaszaad werd vroeger van alles gemaakt zoals linnen voor kleding, garens, draad en visnetten. Lijnzaad komt tegenwoordig veelal uit China of Kazachstan.
Kenmerken Biologisch Lijnzaad Heel
- Biologisch gecertificeerd
- Onbewerkt = past binnen RawFood voedingspatroon
- Het biologische lijnzaad is het zaad van vlas (linium usitatissimum) en heeft een milde nootachtige smaak.
- Vegan
- Gistvrij
- Glutenvrij
- Zonder toegevoegd suiker
- Zonder toegevoegd zout
- Voedzame superfood
- Vezelrijk (33%)
- Eiwitrijk (20%)
- Raw (niet boven de 42° C verwarmd)
- Goede vervanger voor eieren in baksels (flax egg)
- Bevat omega-3-vetzuren
- Fijne finishing touch over je ontbijt, soep of wrap
Ingrediënten
lijnzaad*
Geproduceerd in
India
Voedingswaarde per 100g
energie: 1772 kJ/ 423 kcal
vet: 32,5 g
koolhydraten: 13,5 g
eiwitten: 20 g
Bevat mogelijk sporen van mosterd, pistaches, noten en pinda’s.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.