Adukibonen zijn rood van kleur en hebben een iets zoetige, kastanjeachtige smaak. Om die reden worden deze door Japanners veel verwerkt in zoete gerechten. Adukibonen zijn ook erg lekker in noedelgerechten of door salades.
Gebruik:
Was de bonen en laat een nachtje weken. Kook in ruim water in 40 minuten gaar. Geen tijd om te weken? Kook ze dan, afhankelijk van hoe oud de bonen zijn, in 50-80 minuten gaar.
Ingredienten:
adukibonen* (Argentinië)
* = van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) 1281 kJ
Energie(kcal) 304 kcal
Eiwit totaal 23,1 g
Koolhydraten totaal 41,5 g
Suikers 3,1 g
Vet totaal 1,2 g
Vet verzadigd 0,3 g
Voedingsvezel 17,3 g
Zout 0,0 g
Allergeneninformatie
Peulvruchten – Aanwezig
Noten – Mogelijk sporen van
Sesam – Mogelijk sporen van
Pinda’s (aardnoten) – Mogelijk sporen van
Soja – Mogelijk sporen van
Pistaches – Mogelijk sporen van
Hazelnoten – Mogelijk sporen van
Cashewnoten – Mogelijk sporen van
Macadamianoten – Mogelijk sporen van
Paranoten – Mogelijk sporen van
Amandelen – Mogelijk sporen van
Pecannoten – Mogelijk sporen van
Bewaren
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.