Genmai miso ongepasteuriseerd is een heerlijke smaakmaker gemaakt van biologische sojabonen en ongepolijste bruine rijst. Het past goed in de Japanse, maar ook in de Europese keuken. Genmai miso fermenteert minimaal 12 maanden in 100 jaar oude cederhouten vaten onder de charismatische handen van onze Japanse ervaringsdeskundigen. Genmai miso is ideaal als basis voor misosoepen, sauzen en dressings. Ook lekker in combinatie met peulvruchten of koolachtige groenten. Genmai miso heeft een gemiddeld krachtige smaak.
Genmai miso (ongepasteuriseerd) is een gemiddeld krachtige Japanse smaakmaker die op traditionele wijze gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen en ongepolijste bruine rijst. Fermentatieperiode: minimaal 12 maanden.
Het woord ”genmai” betekent “bruine rijst”; genmai miso wordt met genmai koji gemaakt. Het komt niet vaak voor in de Japanse keuken maar dit is een nieuw en geen traditioneel product. Bijna alle soorten rijst miso worden uit geslepen rijst gemaakt, omdat de buitenste schil van de bruine rijst heel goed weerstand kan bieden aan schimmels, inclusief koji.
Na enig experimenteren heeft men een weg gevonden om uit ongepolijste rijst miso te maken. Het resultaat is een nieuwe, zeer rijke en verbazingwekkend smakelijke soort. Het is niet zo zoet als rijst miso van geslepen rijst, maar lichter van smaak – een nieuwe, veelzijdige miso. Het is vooral verheugend dat genmai miso thans ook uit biologisch-organische rijst gemaakt wordt, waardoor de kwaliteit nog toeneemt.
Rijst miso is licht, goed van smaak en de zoetste soort miso. Ideaal voor de zomerse misosoep of om met andere soorten te mengen. Het eigent zich ook heel goed voor sauzen, dressings en smeersels. Het bevat relatief veel graansuikers en weinig zout.
Toepassing:
Als smaakmaker in soepen, sauzen, groente- en visgerechten. Gebruik 1 eetlepel als vervanger van een bouillonblokje of voor 200 ml misosoep.
Bewaren:
Bewaar na openen maximaal 3 maanden in de koelkast.
Ingrediënten:
SOJAbonen* (China), bruine rijst* (Verenigde staten), water, zeezout (Japan), koji-ferment (Japan)
* = van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) 769
Energie (kcal) 183
Vet 5.8g
waarvan verzadigd 1g
Koolhydraten 19.3g
waarvan suikers 12g
Voedingsvezel 4.9g
Eiwit 11g
Zout 11.4g
Eigenschappen van Genmai Miso ongepasteuriseerd
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.