Beschrijving
- Europees Biologisch gecertificeerd
- RawFood & Superfood
- Bron van eiwit
- Bron van vitamine B1
- Bron van ijzer, magnesium, koper en fosfor
- Glutenvrij
Nederlandse volkoren quinoa is een bijzonder product. De zaden van volkoren quinoa zijn nog compleet, inclusief de vezelrijke buitenkant. Dit geeft behalve de extra vezels ook een nootachtige smaak. En bovendien geteeld op Nederlandse bodem, lekker dichtbij dus! Deze quinoa hoeft niet gewassen te worden en kan direct in de pan. Quinoa is glutenvrij en vezelrijk. Lekker door een salade of buddha bowl.
Toepassing Nederlandse Quinoa Volkoren
Quinoa is een ververvanger voor vlees, rijst, pasta of aardappelen. Ook lekker als basis voor een salade of ontbijt. Het TerraSana quinoazaad wordt vrijgemaakt van de saponinelaag maar het wassen van de quinoa alvorens het te koken kan geen kwaad. Breng 1 kop quinoa in 1,5 kop water aan de kook. Kook de quinoa in een gesloten pan op laag vuur in 15 min. gaar. Quinoa is glutenvrij en vezelrijk. Lekker door een salade of buddha bowl.
Oorsprong
Quinoa (Chenopodium quinoa) is een eenjarige plant uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). Quinoa is al ruim 6000 jaar het belangrijkste voedselgewas in Zuid-Amerika. De plant kan tot 3 meter hoog worden en heeft een groeicyclus van 120 tot 160 dagen. In de pluimen groeit het graan; quinoa. Afhankelijk van het ras kan deze een witte, rode of zwarte kleur hebben.
Hoeveelheid & Dosering
50 gram per dag.
Bewaren
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
Ingrediënten:
Quinoa volkoren*
* = van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100g:
energie: 1547 kJ/367 kcal
vet: 7.0 g
waarvan verzadigde vetzuren: 0.8 g
koolhydraten: 58.4 g
waarvan suikers: 3.3 g
vezels: 8.1 g
eiwitten: 13.6 g
zout: 0.1 g
Allergeneninformatie
Pinda’s (aardnoten) – Mogelijk sporen van
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.